tisdag, juli 17, 2007

Vårt dagliga vatten

[Varning: shoppingblogg]
När man har trista och alldeles för varma mellandagar och känner en stor brist på mening kan man ju alltid gå och handla. Har man dessutom varit på resande fot hela sommaren kan det vara läge att storhandla.
Det har jag gjort idag. Det gick för den delen inte så bra. Jag har nog legat av mig.
Men jag fick syn på något sorgligt.
På mineralvattensavdelningen.
Euroshopper Water Naturelle.

Jag vet faktiskt inte. Det är ju möjligt att det var lite kolsyra och tillsatta mineraler i men det är ändå fullkomligt bizarrt (som Heidenstam stavade det).
Jag har nog hittills tolkat detta att det går att sälja mineralvatten i ett land som har bland världens högsta kranvattenkvaliteter som att det egentligen handlar om en sorts läskeblask. Och när det inte är smaksatt eller ens kolsyrat tänker jag mig att det är fråga om sådan där vanlig hedonistisk varumärkespornografi.
Men om det nu verkligen är vatten naturell i allra naturellaste mening i de där euroshopperflaskorna är det verkligen att sälja is till en inuit. Finns det några städer i Sverige med så äckligt vatten?

(Ibland leker man med tanken på att det finns induviduella helveten - jag tänker mig att mannen som uppfann engångsgrillen har en intressant anordning som väntar på honom. Det skulle inte direkt förvåna mig om en del mineralvattensfabrikanter får vara beredda att simma mycket mycket långt...)