måndag, september 18, 2006

Nya tider

Det är första dagen i Nya Sverige och jag känner redan hur något hänt. Det är tvättdag vilket för mig innebär ett väldigt kånkande och springande in och ut ur hissar. Andra som är mindre rörliga eller bor i ett annat hus sitter därnere i fem timmar, pratar, grälar, byter, ger bort eller stjäl tvättider/maskiner från varandra.
Idag är det ovanligt kaotiskt. Jag blir erbjuden två andra maskiner i utbyte mot de jag har bokat bara för att sedan få tillbaka de jag bokat, sedan har någon kört en tumlare åt mig och vikt ihop lakanen som var i den.
Jag tror grannfrun upplever att hon är skyldig mig en gentjänst sedan jag bar ned hennes tvättkorg för trapporna vid ett hisshaveri någon gång för länge sedan.

Och egentligen är det väl fint. Men jag känner den där retligheten i mig över att saker inte får vara som man planerar dem och plötsligt inser jag: Jag blir höger av att tvätta!
Jag vill inte ha någon hjälp, jag vill inte överta någons maskiner. Jag kan boka egna maskiner men dem vill jag ha i fred. Varför ska jag svara på frågan om ifall jag är färdig med maskinerna när jag har flera timmar kvar på min bokning?. Ordning och reda, håll er till regler och bestämmelser. Inga främmande labbar på mina rena tvätt. Hårdare tag mot de som frångår bokningsschemat!

Jag har en obehaglig känsla i magen (som nog är kvardröjande hunger) men känner mig kongenial med det nya samhället. Bortsett då från att jag gör mina hushållstjänster själv.

U.J.

1 Comments:

Blogger Tant blå said...

Jag kan faktiskt hålla med om det där. Tycker att det är rätt obehagligt att komma tillbaka till tvättstugan och upptäcka att någon annan plockat med min tvätt. Ännu värre blir det om personen i fråga inte är där. Det känns rätt personligt, integritetskränkande rentav, när vilt främmande människor utan att ens informerar om det börjar plocka med ens sängkläder, underkläder, etc.

Fast vi har fått ett nytt bokningssystem där jag bor nu. Med det systemet kan bara den som har bokat tid ens ta sig in i tvättstugan. Låset är kopplat till (den elektroniska) bokningstavlan.

8:46 fm  

Skicka en kommentar

<< Home