söndag, april 22, 2007

Pressmeddelande

Ett pressmeddelande:
Härmed tillkännages att jag för en tid kommer att emigrera till en annan världsdel. Den 25:e maj tillträder jag mitt hittills mest udda sommarjobb på Grönland. Om jag har tur kommer jag dra upp fisk ur det kalla vattnet och torka den på klipporna. Om jag har otur kommer jag att få distribuera hundmat. Hursomhelst kommer jag att få luftombyte och har gott hopp om att se midnattsol, isberg och förhoppningsvis lite av glaciärerna, innan de smälter. Jag har även gott hopp om att det här kommer att ge mig kunskaper som styrker mig i min övertygelse gentemot vidriga högerskribenter som Popova som anser att de visst kan fortsätta köra stadsjeep eftersom Grönland ju heter Grönland.
Jag stannar till någon av de första dagarna i juli. Jag har en oerhört vag uppfattning om hur tätt det är mellan internetuppkopplingar på Grönland. Jag kan därför ännu inte avgöra om denna sida kommer att bli en allt-ni-ville-veta-om-Grönland-blogg eller om den kommer att ligga nere. På sätt och vis hoppas jag att det inte är alltför tätt mellan datorerna. Det vore ganska skönt att bo därute i ödemarken och enbart komunicera med omvärlden via brev.

Sambon kommer vid samma tid att ge sig ut på en liknande resa, åt andra hållet, men det är hennes sak att redogöra för den. Åtminstone just nu.
Eventuella inbrottstjuvar som läser detta göre sig dock inte besvär då lägenheten med allra största sannolikhet kommer att vaktas av min bror som är teologistudent och lång. Ingen idé att försöka något alltså. Dels kommer det inte att funka, dels förlänger det otvivelaktigt vederbörandes tid i skärselden.

U.J.