måndag, april 02, 2007

Prostitution och arbetsmarknadspolitik

Ibland kolliderar fenomen i huvudet. I bästa fall blir det konst av det, i sämsta fall brus.
Dagens två fenomen:
1). Det verkar som om det bland de högervindar som nu blåser ibland kan anas en vilja till legalisering av prostitution. Någon har skrivit en debattbok om det och tycker att det är normalt för arbetartjejer att vilja prostituera sig eftersom de har ett "instrumentellt" sätt att se på sin kropp.
2.) Regeringen håller på att genomdriva nya krav på de arbetssökande. De ska söka alla jobb de kan i hela Sverige, från dag ett och vara beredd att flytta till Korpilombolo eller till och med Stockholm om de får något där, vad det nu vara kan. (Konstigheterna med det här påhittet beskrivs i den här, som jag tycker ganska välskrivna krönikan.)

Och nu slår vi ihop de här - POFF och låter det skruva sig i ett par år och tadaa:
Regeringen har rätt att tvinga folk till prostitution. Arbetartjejerna i Norrland skeppas söderut. Varför stanna där? På arbetsförmedlingen i Borås låter det (till nyutexaminerad):
"Det ser som att det fortfarande är väldigt ont om bibliotekariejobb men jag ser här i systemet att det finns en ledig plats på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Sök den."

Och tja, varför inte. Det är ju service och entrepenörsskap och skit. Man kan säkert få det till något hushållsnära också.

Om någon vill använda den här reflektionen till något - typ en bok eller debattartikel el dylikt så går det finemang. Man får rentav göra det helt gratis men det kunde vara kul att veta om någon nappar.

U.J.