fredag, februari 16, 2007

Att sätta sin stad på kartan...

Jag blir jättetrött när jag ser den här artikeln och den här bilden. (Jag har faktiskt inte ens läst den och det finns flera artiklar om huset och det är väldigt godtyckligt att jag länkar till just den här.)
En trendanalys: Vi lever i kallbadhusens tid. Kallbadhus är det nya svart för stadsarkitekter. (Det i Ulricehamn har precis fått ordning på ekonomin och ska börja påla.)
Kallbadhus är det nya höghus, för alla ska tydligen bygga höghus numera: Ulricehamn, Borås, Göteborg om jag fattat rätt. Det är en sen Turning- Torso-effekt.
Föregående trend som nu börjar bli ganska ute är anläggandet av skridskobanor på torg. (Det lät Ulricehamn faktiskt bli, kanske framförallt för att torget lutar för mycket.)
Så alla jagar på och försöker bygga något spektakulärt, som sätter staden på kartan och alla använder tydligen samma konsult.
Rätt tröttsamt faktiskt. Undrar om vi kommer att se mönstret i framtiden när vi konstaterar att alla små städer har ett höghus någonstas. Kommer vi att inse att det är ett sådant där höstmode a la 2006?

U.J.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, men Stockholm är ju till skillnad från de andra städerna du nämnde faktiskt en storstad där allt sånt här faktiskt hör hemma. Det är ganska bisarrt med skyskrapebyggandet på sina håll i Sverige, när inte ens Stockholm har några rejäla...

Våga göra Stockholm till en riktig storstad½

2:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Det är jättebra att Stockholm får ett fint hotell med motsvarande Sydney Operans värden. Jag är glad att vi redan tänker positiv på våran stad och börjar ändra på den enväldig och bromsamnde mentalitet när det gäller nyabyggnationer som utmärker sig för sin modernitet och funktionell arkitektur i Sverige. Hurra,hurra,hurra,hurra!

8:16 fm  
Blogger Johanna Look said...

Men vem hittar man bakom bloggen!? En gammal kändis från Lkpg! Kul! Hoppas allt är bra, trots städjobb. Hälsningar,
Johanna

8:28 fm  
Anonymous Anonym said...

stockholm är en döede stad jämfört med öresundsregionen muhah

2:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home