lördag, april 14, 2012

Någon har sett Fantomen med brallorna nere...

En svensk skald skrev en gång att ingen har sett Fantomen utan kläder. (Vilket inte är sant. Åtminstone i badbyxor förekommer det att han avbildas i serierna. Det där lilla partiet runt ögonen får man däremot inte se - en av de mest kända tecknarna har avslöjat att han skulle förlora sitt jobb om han avbildade det.)

En av twitters förnämligaste skräddare hänvisade till detta faktum och då var jag bara tvungen att påpeka att den vandrade vålnaden tillochmed gjort reklam för dasspapper. Jag avkrävdes bildbevis men beviset finns i en jubileumsbok (Fantomen - krönika över en vandrande vålnad 1990) som inte kunde uppbringas på annat sätt än genom föräldrahemmet. Därefter var det trassel med kameran men nu kan jag äntligen presentera bevisen:




Detta sitter på ett uppslag som handlar om Fantomens framträdande i ditt och datt. Även minnesvärt för att det är en av få gånger fantomen-musikalen omnämns i positiva ordalag och för att den där matinéfilmen åtminstone för en tid sedan fanns på youtube, även om jag som vanligt inte hunnit se den.




Själva reklamtexten blev tydligen lite otydlig men bilderna blev åtminstone klickbara.

U.J.