torsdag, oktober 19, 2006

Självporträtt II

Jag noterar att Handgranaten Hedberg har ändrat sin personbeskrivning på ansats.se (Klicka här och gå till redaktion för att läsa.) Det motiverar mig till ännu ett försök till självporträtt:

Normallång, vit, akademiker, hetrosexuell inom normens råmärken. Klassresenär inom mellersta medelklassen. Har tillbringat en halvtimme utanför Europa (bildbevis finnes) och uppskattar lagom ung litteratur. Har skrivit en allvarligt menad novell som fått DN:s biträdande kulturchef att gapskratta. Har tackat nej till Författarskolan i Lund för att istället kunna bo i Borås och för att det blir lättare att presentera sig på studentpuben då.

U.J.

2 Comments:

Blogger Andreas Hedberg said...

Handgranat? Påminn mig.

11:10 fm  
Anonymous Anonym said...

Handgranaten? Varför Handgranaten heter Handgranaten? Varför heter Svenska Dagbladet Svenska Dagbladet? Varför heter både Guillou och Josefsson Jan? etc.

Handgranaten är helt enkelt ett (hjälpligt) kort och explosivt namn, ett passande omdöme för en hårt arbetande och emellanåt kanske grävande journalist och ett lämpligt tillhygge i den djungel journalisternas arbetsmarknad sägs utgöra. Vår brandbomb i mörkret.

Det kan också ha att göra med att vi hörde fel en gång men det försvagar inte varumärket.

U.J.

10:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home