söndag, januari 06, 2008

Anno Magnifico - några inledande notiser

2007 skulle ha blivit ett bra år och det blev det kanske. Det var året då jag reste fler mil än någonsin tidigare, då jag jobbade mer än någonsin tidigare och då jag gick med större förlust än någonsin tidigare (inklusive första åren i Linköping då jag levde på studiebidrag och "eget" kapital). Mycket hände... men särskilt mycket blev nog inte uträttat. De stora målen kvarstår.

2008 har dock utropats till Anno Magnifico - jag tror på ett storslaget år och för världslig upprättelse för så många det bara är möjligt.
Det storslagna innebär också ett återbejakande av barocken och rokokon. Brokad är faktiskt det nya svart, men det får bli en senare spaning.
Jag inledde dock -som trogna läsare av Estetiska Förskolan vet- storslaget med att läsa Frithiofs saga och även om den emellanåt var bisarr och ibland lustig var det en mycket angenäm upplevelse.

Några notiser om årets inledning:

Någon har skändat den enda författargrav jag på egen hand varit på väg att vallfärda till. (Jag avbröt pga nermörker och ösregn.) Birger Sjöbergs sten är vält, kanske skadad. De lär dock inte ha valt honom med avsikt - kyrkogården är mycket dåligt upplyst. I pressen får man även intrycket att tre kyrkogårdar skändats - det framgår dock inte att dessa ligger tillsammans.

Jag är åter från jul- och nyårsfiranden som varit trevliga men också fyllt mig med frustration, avundsjuka och mindrevärdeskomplex. Det verkar som om alla utom jag studerar döda (eller åtminstone udda) språk just nu. Jag tröstar mig med att stenografin håller på att avslöja sina hemligheter för mig och att den åtminstone är rätt krasslig.

Det finns en verksamhetsplan för 2008, får se hur mycket som ska presenteras. Jag har hopp om att få lite uträttat detta år, om det inte blir för mycket brödjobbande. Den kommande månaden kommer att bli ganska jobbig då jag för närvarande både jobbar heltid som assistent och har ett större hushållsansvar än vanligt.

U.J.